♔Forever remember this memories!♔
Friday, March 13, 2015 | 12:58 AM | 0 love drops
Assalamualaikum.

Sebenarnya Waa da excited nak cerita. Its all about him
On 3 March, they had FYP project. So they have exhibition.
Waa konpem-konpem la pergi, semestinya satu je tujuan pergi sebab nak usha Encik Crush.
Pergi merayau dekat orang lain punya project dulu, nak dekat last jugak baru pergi kat dye punya project.
Pergi kat kawan-kawan dye punya project, tak habis-habis tanye dah pergi jugak Encik Crush belom? HAHAHA
Akhirnya sampai ke tempat dye, pergi testing dye punya project. Meh nak stoly-moly pasal project dyeorg.
Dyeorang buat pasal study lamp. Hebad jugak la, sebab tu dapat masuk list top 15. Tahniah.
Masa Waa test project dye, gila caring hoi, HAHAHA, siap jemput Waa duduk, lepas tu dye suh pura-pura study sambil belekkan buku. So sweet. Hikss.
Lepas habis dengar explaination pasal project study lamp, Waa ajak pergi depan pentas tu sebab nak bagi something. 
So, Waa bagi la hadiah tu. Nampak excited muka dye. Hiks. And the best one, Waa dapat bergambar dengan dye! Omaigod Omaigod! Happy woi! Setelah 3 tahun kenal, first time dapat bergambar sekali.
Alhamdulillah, dapatlah buat kenangan kan sebab lepas ni kitorang dah habis Diploma kat Dungun. 
SObbing.
Gambar tu biarlah rahsia dulu. Bila tiba masanya, Waa akan post ye.. Nantikan.

Semalam 12/3 tetiba dye antar goodnite. Terkejut den but i like, Terharu.

Mimpi indah ye Encik Crush. 

Hearts, Miss Vanila

♔POCA♔
Wednesday, December 10, 2014 | 11:24 PM | 0 love drops
Assalamualaikum guys.

Hot story in the house. Hoho. Mahu dengar ini cerita? Marilah sama-sama dengar hikayat Waa.

Bermulanya suatu hari pada hari Isnin, ceitt ayat start tak bole blah.
Sebenarnya Waa excited sangat! Korang tahu kenape?
Sebab.... MY CRUSH!
betol. 10 markah untuk anda yang betul menjawab soalan Waa.

Sebenarnya, 8 Disember, tengah hari tu pergi kafe sebab lapar la nak makan.
Dalam hati sempat berbisik cakap janganlah terjumpa sesiapa, sebab tengah pakai selekeh macam nenek. hakhak tapi takdelah macam nenek pom.
Tuptup tengah nak amik lauk, ternampak dye, Omaigod Omaigod, dalam hati kenapelah terjumpa dye masa Waa tengah pakai tak kacak ni. Faham tak kacak? haha. Maksud Waa cantik-cantiklah.
Dye konpem-konpem la ternampak Waa, siap kawan-kawan dye pom tengok sekali. Aigoo malu den.
My friend told me that, dye pom usha-usha gue.. Nampak sangat tengah skondeng Waa jugak. hehe. Malu.
Dalam hari yang sama tu jugak, malam tu terjumpa sekali lagi dengan dye dekat karnival. Tak tersangka dapat jumpa sekali lagi pada hari yang sama gak. Hari isnin tu, Monday Couple jjang!
Asal terjumpa je kawan dye mesti bersorok wuu wuu. Dye malu sangat, tapi nampak la dye skondeng Waa jugak. Konon! haha. Sempat tegur dye, tanye mane hadiah, dye cakap ada dalam loker. Suara dye neves. Takkan la malu kot? haha
Lepas tu, masa nak balik kolej, mula-mula Waa and the gang jalan nak balik dulu. Lepas tu Waa ternampak dyeorang pom sama nak gerak balik. Tengok-tengok dye lalu jalan lain, rupanya lalu tempat yang sama. Again, terjumpa dye lagi, kawan-kawan dye bersorok lagi.. haha. manelah tahu bole terjumpa balik, ingatkan tak balik laluan sekali. Sedih gak seposen. Tapi terjumpa jugak. Dye jalan belakang Waa, means macam dye teman Waa balik la.. My friend told me bila sampai kat kolej, dye babai kat Waa, tapi Waa tak perasan. Mane la Waa perasan, malu katakooo tapi Waa sempat jelir. Tak senonoh betol Waa ni. Maaf encik crush! Excited gila jumpa awak. Dah lah ni last sem! harus mencipta banyak kenangan ye Mr.Crush. Malam itu, Waa tidur dengan lenanya. hikhok. 

Keesokannya, kawan dye wechat Waa cakap taknak pergi stadium ke? Encik Crush nak g. Mane taw nak date ke? haha. Waa balas la cakap ofcourse la nak gi! So kitorang terjumpa la kat sana. Main tarik tali betol la dye tu. Asal Waa pergi kat dye je malu mak ooi. Dye memang pemalu orangnya. Takde menarik pom sebenarnya kat karnival tu, duk main pusing-pusing keliling padang tu motif semata-mata sebab nak skondeng dye. Angaukah Waa? Ntahlah. Siap bergaduh ngan orang kat padang lagi. Ish junior ni respect la kami senior awak. Bukannya Waa g duk bahagian lelaki, Waa berdiri kan tengah cakap. Ape daa, butakah? Lepas tu, kitorang pom malas nak berbahasa tunggu lelama, kitorang pom angkat punggung nak blah balik kolej. Tuptup dyeorang pom balik jugak. Again belakang Waa. Excited sih! Sampai kat kolej Waa, kawan-kawan dye suruh Waa say bye kat dye. So Waa bye-bye jelah. haha. Gelak-gelak je kawan dye tu. Ape masalah ntah? haha. Excited ler ter. Tak jadi naik bilik, dye panggil cakap kat tepi longkang, tempat 'romantik' sangat. haha. Waa tanye bila nak bagi hadiah tu, dye cakap sekarang la. Mula-mula Waa tak percaya, ingatkan dye memain. Rupanya betol. So Waa cakap tunggu sat, nak pergi letak barang dalam bilik. Waa turun bawa hadiah sekali okay untuk dye yang lama terperap! haha. Turun-turun, dyeorang still tunggu. Wah terharu sih :'( Memang gentleman sih. Lepas tu kitorang pergi kolej dye. Kawan dye wechat cakap Encik Crush nak jumpa personal ngan Waa. hehe, Segan i. Tengok-tengok dye bawa plastik besar and hulur kat Waa. And Waa pom hulurkan hadiah tu kat dye. Dye cakap eh ada jugak hadiah untuk dye. Kitorang pom ucap terima kasih each other. Waa sempat cakap Encik Crush janganlah malu. Dye cakap takdelah. Padahal malu. hehe. Ingatkan nak cakap ape-ape lagi. Takde ape. Itu je. But dye bagi dengan sweet smile dye la. Like usual. I love it.Tenks Encik CRUSH! Terharu sangat-sangat sebab sudi bagi hadiah :D

Thats my POCA!
Comel kan macam tuan dye. hehe XD
Tenks Encik Crush! :*



Hearts, Miss Vanila

♔ENCIK CRUSH, LAST SEM♔
Wednesday, November 26, 2014 | 1:29 AM | 0 love drops
Assalamualaikum korang

Lama dah Waa tak post entry baru...
So berbalik kepada tajuk di atas, sebenarnya sabtu or ahad ni Waa da kena balik Dungun da.
Nak habiskan last semestar Waa..

Sebenarnya Waa nak cite pasal encik Crush ni, Dye janji nak bg hadiah birthday,  untils now i dont get that present. Pergh sakit hati memang tak payah cerita lah. Macam orang syok sendiri pulak rasa.
So, satu hari tu dye dah habis paper, saje je ws tanye kawan dye, dye da balik ke? Tup tup memang betol dye da balik. Sedih jugak seposen. Citer kat roomate tersayang, tetiba keluar air mata, senang cite sentap la oi. Then malam tu Waa decide ws dye, Waa ckp "terima kasih banyak", dye reply "rilek la ... haha, ada lg sem dpn". Kalau dye tak bg bukak sem ni, pergh memang Waa tibai dye habis-habisan. Senang citer memang Waa ni mudah sentap, mudah jeles, mudah marah, mudah merajuk and sewaktu dengannya. Even Waa merajuk pom, selang beberapa hari Waa mesti mesej kat dye tanye khabar. Dye je tak nampak Waa kot,

Everything about i will remember. Tak tahu kenape, but kalau pasal dye je mesti Waa excited.
Memang sem lepas Waa tahu banyak bende la, ape yang Waa tak tahu. 
Ada satu kelas tu dye kena kenen ngan si Alep. Tapi si dye taknak, marah-marah lagi. Tapi bila sebut nama Waa haish senyum tak lepas je. Kawan dye cakap bukan Waa memandai. Siap setuju je nak kahwin akhir tahun ni. Haish encik Crush ni.

Sem lepas dye ws Waa, sbb Waa takde no dye. Masa tu tengah berbual-bual dengan kawan sal dye. Tup tup dye ws cakap "Hi sayang". Terkejut den. Excited weh bak hang! 
Kalau nak citer sal dye je, banyak ooi. Waa skip -skip je la. Ada satu hari tu rancang ngan Zeebo (kawan dye) nak terserempak kat pantai.. Alhamdulillah memang terserempak betul. Si Zeebo cakap si dye senyum memanjang je. hihi.
Yang ni pun aku baru tahu, Wan tanye aku ada ape-ape ke ngan dye? Waa cakaplah takde ape-ape. Then Waa tanye la kenape cakap camtu, dye cakap si dye senyum je, lepas tu skondeng la si dia kenape si dia tersenyum baca ws, rupenya ws drpd Waa.. hihi. suka-suka.

Sem 3 kalu tak silap Waa, yana ada cite dye mimpi sal Waa ngan si dia. tup tup Waa mimpi sal dye. Rindu sangat kot. hehe.
Ada budak ee ni, dye tanye Waa ni kawan si dia ke, Waa iyekan jela. Senang cite dye cakap gf si dye la? haahaa. Ape lagi Waa cakap wife to be terus. Gatal bak hang. hehe. Waa tanye macam mane tahu sal Waa. Dye cakap dye dgr gosip Waa ngan si dye. Dye cakap Waa ngan encik Crush tu rapat. Omaigod Omaigod Waa tak sangka semua orang tahu pasal Waa ngan encik Crush. Habislah, haha, dye dikenali sbb tu org kenal. Haish maksud Waa dye dikenali bukannya sebab dye ramai peminat ke ape, sebabnya dye selalu ajar kawan-kawan dye. Kira tok guru la. So Waa ni bini tok guru. Ececeh. haha. Kidding. But mane la tahu kan suatu hari nanti. Hikss.. Berani la dye ramai peminat, Waa sekeh kepala dye. 

Maaflah kalau cite nya tak ikut susunan, sebab Waa main type je ape yang ada kat kepala hotak ni sekarang.

Wish me luck for the LAST SEM.

dadadadada... 

Hearts, Miss Vanila

♔20 facts about ME♔
Friday, September 5, 2014 | 7:29 PM | 0 love drops
1. Nama diberi oleh ibu ayah NUR HAZWANI HUSNA bermaksud Cahaya Pemberian yg Indah.💁🙋
2. Nomad. Lahir di KL, membesar di Terengganu dan sekarang menetap di Kelantan. Kg kat Johor and Terengganu.🏡🏡🏡🏡
3. Sangat suka memendam perasaan, mudah tersentuh perasaan, nangis tu xdelah tp air mata ni automatik keluar, tak tahu nak control camne sbb takde remote control air mata. Haha.😿😿😿😿
4. I love to read all novel esp novel CINTAN CINTUN. Dpt bayangkan prince charming sendiri even takde! Haha. Beli banyak-banyak novel then simpan wat koleksi, cuti sem baru baca.📕📗📘📙📓📔📖
5. Tak reti berfashion especially bermake up bagai.. Bila ada mood baru try berfesyen.👗👠💅👛
6. Teringin nk bawa ibu ayah pergi MEKAH. InsyaAllah one day.
7. Pernah dipanggil DORAEMON masa sekolah rendah dulu sebabnya sangat minat komik doraemon.
8. Impian nak g ROUND THE WORLD! Kena kawin ngan jutawan la gamaknya tapi nak khawin ngan ENGINEER! Haha✈️⛵️🚤🚣🗽🌉🏯🏰⛺️🏭🗼🗾🎢⛲️🚢
9. Professional Accountant-to-be. InsyaAllah. Amin. One day.
10. If i ever get proposed, I will never want a big one, like those you see trending on facebook. NEVER. Best is when there's only two of us.💍💍💍
11. Anak sulung daripada 3 beradik, tapi paling pendek n paling kecik sekali. Selalu dianggap anak bongsu and still dpt duit raya. Jeles adik aku.
12. Fanatic of RED colors.🔴🔴🔴🔻🔻🔻🔻
13. Bila happy, akan senyum untuk seharian dan tersengih-sengih mcm kerang busuk. Then berangan balik.
14. Suka shopping, rasa nak beli macam2 kalu ada duit banyak di tangan. Tapi lepas beli suka simpan je dulu barang tu, buat kenangan kata orang.
15. Happy being single but I wish I could get married before 26.👰💏💑👫
16. Ada keturunan berdarah jawa, bugis dari Johor n Cina ape ntah belah Terengganu (ayah beritahu), so combine mengombine jd la muka aku! Haha.
17. TYPICAL VIRGO.💅💋💃
18. Dulu sangat anti-korea. Sekarang bukannya fanatik sgt, tp kira okay la aku tak membenci da. Haha. Minat gila Runningman especially Monday Couple, so sweet dyeorg! Start minat pom sebab someone
19. Kami 3 beradik ada tahi lalat kat atas mulut. Keturunan kah? Tp aku lebih ada satu lg kat hidung.. Haha. Aku sama ngan cousin aku.
20. For the first time I had crush to someone more than 2 years? Haha. Gila kau, jgn tanye sape!...(yg ke20 korang buat tak nampak2 ye)🙇🚶🏃

Tak cukup 20, banyak lagi sampai tak terkira. 💃💃💃💃💃💃💋💋💋💋💋

Hearts, Miss Vanila

♔JUST LOVE MONDAY FOREVER!♔
Thursday, April 17, 2014 | 4:36 PM | 0 love drops
Assalamualaikum.. Hi Uolsss...

So, firstly korang tau tak apa kaitan dengan tajuk atas ni?

Actually, yes! Indeed! I really really love MONDAY!
Because MONDAY give me a lot memories.

Ingat tak last post Waa 14/4/14?
Time tu Waa tengah mood tak betol sebab baru release burden from my heart!
You know what means by that?
Actually I just had told him my feeling..
HIM, the only one i admirer since part 1.
HIM, someone that I always update.
All about HIM.
Not for a seconds, i always thinking about HIM
I dont know why?what?when?where?how? 
I AM FALL IN LOVE WITH HIM!

Sometimes I just thinking is it he really someone that I admirer?
I think so.
I wonder how i got the strength to tell him that i like him?
Maybe because that day i had told him is MONDAY?
Yeah maybe.
I think because We have a lot sweet memories on MONDAY.
HAHA. Mungkin Waa sorang je ingat? mungkin laa.

That story started when Waa tegur dye kat FB
Borak punya borak akhirnya Waa pujuk dye nak no dye, dye bagi
tapi Waa dah janji taknak kacau dye, mesej dye or kol dye!
Just keep his no. Bole la usha last seen dye bila even Waa xmcj dye.
Sebenarnya Waa nak ckp something kat dye masa cuti sem ni. 
Dye tanye ape, akhirnya Waa luahkan perasaan Waa. Yeah malu memang malu!
Tapi dye spoil mood Waa, sebut F**** kan ada? Halo dye just kawan hiking and chess.
Not more than friend. 
I JUST LIKE YOU! YEAH YOU! The ONLY ONE I WANT!

Dye jeles kan? Tapi taknak mengaku? Ish susah la kalau EGO ada.
Bukannya Waa ajak dye couple. I just want him to know.
Waa sahut cabaran kawan dye suh beritahu kat dye.
Kawan dye pscyho Waa, kata :
 "Jangan sampai suatu hari nanti, dye datang kat Waa dye cakap Jangan tunggu dye lagi"
Sedih kot, menitik air mata Waa baca mende ni.
Dye just cakap fokus belajar dulu, ada jodoh ada la.
Yeah. Waa dah cakap dye mesti dah taw Waa minat dye since dulu lagi.
Siap cakap Waa ni peminat no 1 dye, peminat tegar!
and STALKER!
Absolutely right!

Masa study week hari tu, Waa ada g Cameron Highlands,
Waa ada beli something and bagi kat dye.
Waa bagi baju, keychain & lolipop.
Waa kirim kat kawan dye, kawan dye ckp dye senyum je terima.
Ntah betul ke tak. HAHAHA
Dye siap makan terus lolipop tu, so excited sambil ambik gambar
Tu yang Waa tau dari kawan dye! 
SO SWEET!

Everytime, Waa tak penah lupa kirim salam kat dye. 
Even dye tak pernah kirim salam kat Waa.
Ini la susah jadi peminat :'(
Hari tu kawan dye anta gambar betis and jari dye.
Okay so putih! Dengki! HAHA
Kawan dye yang hantar, cakap tu CIK ABG awak punya.
dyeorang lepas hantar gegelak je! Apo Ntah!

That's why I really love Monday!
Cuti 2 bulan ni just dapat rindu dari jauh je.. :(

Saya tak tahu siapa saya pada awak, tapi bagi saya. Awak insan yang sentiasa ada dalam doa. Walau tanpa pertemuan. Walau hanya berjauhan 
Hargai seseorang yang dah buang jauh ego dia untuk kau... jangan sebab sikap perangai ego kau tu, kau kehilangan dia... nanti bila dia dah pergi jauh tak kembali, masa tu kau menangis terduduk tertonggeng keluar air mata darah sekalipun dah tak guna dah... so, hargailah dia selagi dia ada didepan mata kau...


Hearts, Miss Vanila

♔AKHIRNYA♔
Monday, April 14, 2014 | 11:46 PM | 0 love drops
Assalamualaikum

Akhirnya Waa dah luahkan. Tapi dye macam main tarik tali.
Hmm macam tu la, 
nak lupakan dye mustahil. 

Biarlah aku hanya menjadi peminat dye sampai bila-bila :'(
Muka dye sejibik macam Joongki tapi dye tembam sikit muka.
Takde motif pom.

The rain falls because the clouds cannot longer handle the weight, and tears fall because the heart cannot longer handle the pain.

Hearts, Miss Vanila

♔ALL ABOUT HIM♔
Friday, February 28, 2014 | 10:31 AM | 0 love drops
Assalamualaikum uollss,

sudah agak lama waa xmenjenguk blog ni, mungkin dah berhabuk mungkin.
Hari ni waa nak update pasal someone.

11/1/2014
Permulaan awal tahun baru yg sangat mengembirakan buat Waa, UiTM anjurkan Karnival MASMED selama 3 hari and dalam masa tu Waa sering terjumpa ngan si Dye. Malam tu ada ceramah, perasan kehadiran dye, lantas Waa snap his pic secretly. Then Waa g berdiri tepi dye. Mungkin dye da perasan Waa masa tu, tapi mungkin dye malu. My friend told me that his black eye ketepi mcm tengah usha Waa, btol ke ntah. Hope2 btol. Bila Waa ingin try nak say hi tu him, cepat2 je dye cakap ngan kawan dye. STRESS Waa! Lastly, my friend minta tolong Azhar panggil dye, terus dye paling kat Waa dengan senyuman, tapi Waa tak tengok, Waa paling belakang! Menyesal tak tengok. Sobs sobs.

12/1/2014
Hari kedua tak menarik sangat, just nampak dye dari jauh. Waa nampak ada perempuan nak duk kat kerusi tepi dye, then terus dye angkat punggung. Good!

13/1/2014
Malam tu sebelum tidur Waa berdoa dapat jumpa ngan dye, teringin nak tengok dye berbaju kemeja. Mungkin Allah dengar dan terus makbulkan doa Waa. Alhamdulillah berjumpa walaupom agak memalukan cara jumpa. Masa tu, Waa otw nak g DATSU, so kitorang lalu kat lorong tengah2 antara blok 4 & blok 2. Masa tu tengah berborak ngan kawan pasal dye. Tup tup ternampak dye kat tingkap tengok kita. Malu woo. Terkejut la jugak sape panggil Waa, paling2 nampak muka dye. Most important part, dye senyum paling comel buat hati Waa tergolek2 disitu. Haha. Ya Allah memang tak tersangka langsung. Disini la bermulanya Monday Couple. Sesuka hati je wat. Haha. Sebabnya kitorang memang selalu terjumpa ai isnin. So memang kalu hari isnin, Waa akan cari alasan nak ternampak dye. Haha.

24/2/2014
Pagi - Jumpa dye again and again, berbaju kemeja merah da 3x hari isnin. 

Petang - Jumpa again at Dewan Aspirasi

Malam - Dye berdua dengan Wan. Kami berbaju merah bersama2. Tak tersangka. Mula2 Waa nampak posisi dye duduk menghadap ke arah pantai, then bila dye ternampak Waa dye berubah posisi. Waa acah2 ngan dayah nk g kat dye, tengok2 dye kat situ, terus uturn balik tak jadi, haha. Dalam dilema nak g ke taknak g kat dye. Lastly decide jugak g kat dye. Pergi kat situ tetiba dye ajak meh duk tepi dye, then tepuk2 tempat tu ala macam kebas gitu, haha. Terkejut Waa. Memang la Waa suka tapi Waa tak gi. Malu. Hoho. Da la masa cakap2 dye renung Waa, malu woo malu, Waa terus nyorok belakang kawan dye. Haha. Memang style dye macam menggoda. Dye da taw hati Waa ni lembut n suka kat dte, bole pulak main2. Haha. Masa balik dye say bye bye wani kalu tak silap. Makes me cannot forget HIM! Seriously. Makin hari makin suka kat dye. :') i really love Monday.

26/1/2014
Pergi Dewan Aspirasi g usha usha rekaan budak EE final year. Then terjumpa itu budak. Si dye la. Rupanya sebelah Waa. Tapi dye tak tegur macam biasa. Kfine faham! Bila dye ngan kawan dye mmg dye pemalu sgt2! 

Okay, semua pasal si dye. Haha. Maaf kalau bosan. Yeah mmg Waa minat dye a.k.a klon song jong ki, since part 1 until now.
Kalu dye yg tanye, mmg Waa takkan ngaku! Impossible. Haha
Kla. Tata.





Hearts, Miss Vanila

♥ Past